Menu
Site in English Site in Greek
  • koronioliveoil.gr
  • Σχετικά με εμάς
  • Σημεία πώλησης
  • Συνταγές
  • Καλάθι αγορών
  • Επικοινωνία
  • Προϊόντα
  • Ελαιόλαδο λάδι ελιάς
  • Πληροφορίες προϊόντων
  • Ελαιόλαδο Κορώνης, παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO
  • Ιστορία
  • Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης
  • Σημεία Πώλησης
  • Σχετικά με εμάς
  • Το Κορωνέικο Ελαιόλαδο
  • Επικοινωνία
  • Social Media
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogspot
  • Home / Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης
    Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης
    • Το λάδι

      Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής παράγεται από καλλιέργειες που αποτελούν παράδοση η οποία χρονολογείται από την μυκηναϊκή εποχή.
      Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εδάφους και το τοπικό μικροκλίμα είναι τα δύο κυριότερα στηρίγματα της φήμης που έχει η ελιά της Κορώνης .

      Η ποιότητα του ελαιολάδου βασίζεται στις πατροπαράδοτες μεθόδους καλλιέργειας.
      Η καλλιέργεια παραμένει απαράλλακτη εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι ελιές ποτίζονται από τις εποχιακές βροχές και παράγουν μικρές αλλά εξαιρετικά ποιοτικές σοδειές .

      Την προσεκτική διαλογή των καρπών ακολουθεί η πρώτη έκθλιψή τους και παραγωγή του προϊόντος με την εξαιρετική γεύση το πλούσιο άρωμα και την ανεκτίμητη αξία.
      (Βάση και θεμέλιο της καλής διατροφής)

      Στην μικρή μας επιχείρηση εμφιαλώνουμε το περίφημο λάδι Κορώνης που θα το βρείτε στα προϊόντα μας , σαν ελαιόλαδο Κορώνης από τους ιδιόκτητους ελαιώνες μας στο Δήμο Κορώνης και ΜΟΝΟ από αυτούς.

      Και μερικές πληροφορίες ακόμα από την ΣΕΒΙΤΕΛ.

      Τι φανερώνει η ελαφρά σπιρτάδα στη γεύση ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου?
      Αυτή η ελαφρά σπιρτάδα οφείλεται στις πολυφαινόλες και φανερώνει ότι το συγκεκριμένο εξαιρετικό παρθένο  ελαιόλαδο είναι πρόσφατης σοδειάς, έχει συλλεχθεί σε σύντομο χρόνο και έχει παραχθεί πολύ προσεκτικά ,ακριβώς για να διατηρηθούν οι πολύτιμες πολυφαινόλες.

      Τι ρόλο παίζουν οι πολυφαινόλες στην υγεία μας?
      Οι πολυφαινόλες είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, που εμποδίζουν το σχηματισμό των ελευθέρων ριζών, ασκώντας αντικαρκινική δράση.
      Η ρουτίνη του ελαιολάδου χρησιμοποιείται στη φαρμακολογία ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα, ενώ σε πειράματα που έχουν γίνει σε ζώα, το καφεiκό οξύ του ελαιολάδου έχει συσχετιστεί με την αποφυγή ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.

      Τι άλλο περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο?
      Οι ερευνητές δεν σταματούν να εκπλήσσονται από τα ευεργετικά συστατικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Εκτός από τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα,το ελαιόλαδο περιέχει και 200 περίπου πολύτιμα για την υγεία μας μικροσυστατικά, ανάμεσα στα οποία είναι η βιταμίνη Ε(α-τοκοφερόλη),ένας από τους σημαντικότερους που μειώνουν την κακή χοληστερόλη LDL και ασκούν αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη.

      Μαντέψτε ποιος πρωταγωνιστεί στη Μεσογειακή διατροφή?
      Η βάση της Μεσογειακής διατροφής που θεωρείται η πιο υγιεινή στον κόσμο είναι το ελαιόλαδο .Η ευχάριστη έκπληξη όμως είναι ότι η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή που βασίζεται στο ελαιόλαδο δεν παχαίνει!

      Το ελαιόλαδο έχει μόλις 9 θερμίδες ανά γραμμάριο! Το μόνο που θα μπορούσαμε να αυξήσουμε με την κατανάλωση περίπου 2 κουταλιών (23 γραμμαρίων) ελαιολάδου την ημέρα ,είναι ο χρόνος της ζωής μας, μιας ζωής με πολύ καλύτερη υγεία!

      Τι λάδι βάζουμε στη σαλάτα?
      Φυσικά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αρίστης ποιότητας. Το ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο διατηρεί όλες τις ευεργετικές ουσίες της ελιάς και μας προκαλεί να το χρησιμοποιήσουμε στα όσπρια ,και το ψάρι ,στη φέτα, πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί ή ακόμα και στο σάντουιτς,για μια σταγόνα ποιότητας ζωής όπου κι αν βρισκόμαστε......

      Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αρίστης ποιότητας αναδεικνύει τις ξεχωριστές γεύσεις μιας ωμής ή βραστής σαλάτας, συνεισφέροντας απολαυστικά με το μοναδικό άρωμα, την ιδιαίτερη γεύση, ακόμα και με το χρώμα του.

      Μας λέει κάτι το χρώμα του λαδιού?
      Οι ελιές που μαζεύονται στην αρχή της περιόδου συγκμομιδής δίνουν πρασινωπό λάδι, χάρη στη μεγάλη ποσότητα χλωροφύλλης. Όταν οι ελιές συλλέγονται αφού έχουν ωριμάσει το ελαιόλαδο γίνεται πιο κιτρινωπό.

      Με τι λάδι μαγειρεύουμε?
      Το ελαιόλαδο αντέχει πολύ περισσότερο στις υψηλές θερμοκρασίες και μένει περισσότερο χρόνο αδιάσπαστο χάρη στα πολλά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και τη βιταμίνη Ε που περιέχει. Για να αξιοποιήσουμε καλύτερα ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μπορούμε να το προσθέτουμε στο τέλος του μαγειρέματος στην κατσαρόλα ή στο φούρνο.

      Τυποποιημένο ή χύμα?
      Οι συστηματικοί έλεγχοι που γίνονται στα επώνυμα ελαιόλαδα εγγυώνται την ποιότητα του ελαιολάδου που αγοράζει ο καταναλωτής, σε αντίθεση με τα χύμα λάδια, όπου δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εγγύηση ή προστασία. Στην ετικέτα ενός τυποποιημένου ελαιολάδου αναγράφονται όλες οι σημαντικές πληροφορίες που αφορούν την ποιότητά του.
       

      Τι μας αποκαλύπτουν οι λακωνικοί κωδικοί της ετικέτας?
      Πολλά και πολύ σημαντικά!
      Γι΄ αυτό, μια κι η υγεία μας είναι πολύτιμη, θα ήταν καλό να μάθουμε να μιλάμε τη γλώσσα του πιο πολύτιμου συμμάχου της, του λαδιού της ελιάς. Ας αποκωδικοποιήσουμε, λοιπόν την ετικέτα ενός ποιοτικού ελληνικού λαδιού......

       

       

    • Δείτε επίσης...
      Ελαιόλαδο Κορώνης, παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO Ιστορία Σημεία Πώλησης Σχετικά με εμάς Το Κορωνέικο Ελαιόλαδο
      Τα προϊόντα μας
      Ελαιόλαδο λάδι ελιάς