Menu
Site in English Site in Greek
  • koronioliveoil.gr
  • Σχετικά με εμάς
  • Σημεία πώλησης
  • Συνταγές
  • Καλάθι αγορών
  • Επικοινωνία
  • Προϊόντα
  • Ελαιόλαδο λάδι ελιάς
  • Πληροφορίες προϊόντων
  • Ελαιόλαδο Κορώνης, παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO
  • Ιστορία
  • Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης
  • Σημεία Πώλησης
  • Σχετικά με εμάς
  • Το Κορωνέικο Ελαιόλαδο
  • Επικοινωνία
  • Social Media
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogspot
  • Home / Συνταγές / ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕDITERRANEO
    ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕDITERRANEO
    • Σε αυτή τη συνταγή θα απολαύσετε τα αρώματα, τις γεύσεις και τα χρώματα!
      Καταγωγή της, η ελληνοϊταλική ακτογραμμή και προορισμός της, ο κόσμος όλος!
      Λοιπόν, μαχαίρια, τηγάνια, πιρούνια και εμπρός να τον κατακτήσουμε!
       
      Υλικά (για 4 άτομα):

      • 8 μεγάλες γαρίδες ή 1/5 κιλό κατεψυγμένες γαρίδες (μικρές)
      • 10 τοματίνια cherry (κομμένα στη μέση)
      • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
      • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο (ψιλοκομμένο)
      • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
      • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
      • 1 κουταλιά της σούπας ελιές κομμένες σε ροδέλες
      • 1 ποτήρι του κρασιού ούζο (χωρίς γλυκάνισο)
      • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
      • 1/2 κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας σας
      • αλάτι, πράσινο πιπέρι   

           
      Εκτέλεση:

      1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις γαρίδες για 5-6 λεπτά, έπειτα τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα αλλά δεν πετάμε το νερό, γιατί σε αυτό θα βράσουμε τα ζυμαρικά μας.
      2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο, κατόπιν προσθέτουμε τα τοματίνια, την κάπαρη και τις ελιές,
      3. συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά και βάζουμε τις γαρίδες συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε τα αρωματικά.
      4. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί για 3-4 λεπτά το αλκοόλ και προσθέτουμε ελάχιστο ζωμό από τις γαρίδες (περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ), αφήνουμε λίγο να δέσει η σάλτσα μας και αποσύρουμε από τη φωτιά.
      5. Στο μεταξύ έχουμε βάλει να βράσουμε τα ζυμαρικά, τα οποία τα στραγγίζουμε καλά.
      6. Αφαιρούμε τις γαρίδες, έαν έχουμε χρησιμοποιήσει τις μεγάλες γαρίδες, από τη σάλτσα και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά σε αυτή, ανακατεύοντας ελαφρά τόσο όσο να πάει παντού
      7. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στο πιάτο τοποθετώντας τις γαρίδες επάνω και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δενδρολίβανο!
    • Στην ίδια κατηγορία
      ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΤΡΑΓΓΙΧΤΕΣ
      Συνταγές
      Γλυκά (3) Ζυμαρικά (4) Κρέατα (19) Λαδερά (3) Λαχανικά (8) Ορεκτικά (5) Όσπρια - Ρύζι (4) Πατάτες (3) Πίτες (7) Σάλτσες (4) Σούπες (4) Συνταγές με αυγά (1) Ψάρια (8)