Menu
Site in English Site in Greek
  • koronioliveoil.gr
  • Σχετικά με εμάς
  • Σημεία πώλησης
  • Συνταγές
  • Καλάθι αγορών
  • Επικοινωνία
  • Προϊόντα
  • Ελαιόλαδο λάδι ελιάς
  • Πληροφορίες προϊόντων
  • Ελαιόλαδο Κορώνης, παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO
  • Ιστορία
  • Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης
  • Σημεία Πώλησης
  • Σχετικά με εμάς
  • Το Κορωνέικο Ελαιόλαδο
  • Επικοινωνία
  • Social Media
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogspot
  • Home / Συνταγές / ΤΥΛΙΧΤΟ ΟΓΚΡΑΝΤΕΝ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ
    ΤΥΛΙΧΤΟ ΟΓΚΡΑΝΤΕΝ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥΡΟΥ
    • Τυλιχτό ογκραντεν του κηπουρού

       

      Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι αρχίζουν να φυτεύονται τα θερινά μποστάνια και όλο πιο

      Πολλά λαχανικά συναθροίζονται στα καλάθια μας δίνοντας μας τη δυνατότητα πολλαπλών επίλογων.

      Τα ταπεινά ζαρζαβατικά μετατρέπονται στις ελληνικές κουζίνες σε υπέροχες νοστιμιές και αν εκτοξεύσουμε

      Τη φαντασία μας, σε πιάτα με γκουρμε  προεκτάσεις. παρασκευάστε αύτη την συνταγή και θα καταλάβετε τι εννοώ..

       

                Υλικά

      8-10 τουφιτσες μπρόκολο

      2 καρότα κομμένα σε κύβους

      2 κολοκύθια κομμένα σε κύβους

      1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

      2 πράσα κομμένα σε μεγάλες ροδέλες

      1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους

      1 φλιτζάνι χονδρό τριμμένη μυζήθρα

      1 φλυτζάνι βρασμένο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους

       

       

       

      7-8 φύλλα κρούστας

      Λίγο εξτρά παρθένο ελαιόλαδο για τα φύλλα

      Αλάτι

      Πιπέρι

       

             μπεσαμελ με λάδι χωρίς αυγά

       

      1/2 λ1τρο γάλα 2% λιπαρά

      1/2 φλιτζάνι εξτρά παρθένο ελαιόλαδο

      3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

       

            εκτέλεση

       

      Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό με αρκετό αλάτι και ζεματάμε το μπρόκολο και το κολοκύθι για 2-3 λεπτά. τα βγάζουμε

      Και τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι. κατόπιν ζεματάμε τα καρότα και τις πατάτες 8-10 λεπτά και τις βάζουμε και αυτές στο

      Σουρωτήρι.

      Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο ελαφρά.

      Τώρα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και με ένα σύρμα

      Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις να μη μας σβολιάσει. σταδιακά προσθέτουμε και το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει

      Και να βράσει για 2-3 λεπτά και αποσυρθούμε από τη φωτιά. προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι.

       απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα της κρούστας και τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί αφού τα λαδώσουμε .κατόπιν στρώνουμε τη μπεσαμέλ

      Πάνω στα φύλλα και πάνω απλώνουμε τις τουφίτσες από το μπρόκολο. τα καρότα, τις πατάτες και το κολοκύθι. πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα

      Και πάνω σε αύτη τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια .πράσα και το κοτόπουλο.

      Πιάνουμε τα φύλλα από τη μια πλευρά και τυλίγουμε σε ρολό προσέχοντας να μην προεξέχουν τα υλικά μας .

      Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε το ρολό για 45-50 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο. όταν ψηθεί το αφήνουμε να

      Κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες. σερβίρετε το με ένα ποτήρι παγωμένη ρετσίνα.

    • Στην ίδια κατηγορία
      ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΣΑΛΑΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΣΙΚΙ-ΤΣΙΚΙ
      Συνταγές
      Γλυκά (3) Ζυμαρικά (4) Κρέατα (19) Λαδερά (3) Λαχανικά (8) Ορεκτικά (5) Όσπρια - Ρύζι (4) Πατάτες (3) Πίτες (7) Σάλτσες (4) Σούπες (4) Συνταγές με αυγά (1) Ψάρια (8)