Κοτόπουλο formato
Πολλές φορές θέλεις να φτιάξεις ένα φαγητό με άπλα υλικά αλλά ταυτόχρονα να είναι και ένα
Όμορφο πιάτο στους καλεσμένους σου και να αρέσει σε όλους. και για να το πετέχιες αυτό θα πρέπει
Να είναι νόστιμο αλλά και ελαφρύ. η παρακάτω συνταγή, νομίζω ότι έχει όλα αυτά τα στοιχεία....ελπίζοντας
Να μην έχετε την ατυχία, οι καλεσμένοι σας να είναι νεοφώτιστοι χορτοφάγοι η ακόμα χειρότερα....αρνησορνιθες!
Υλικά(για 6 άτομα)
1 κοτόπουλο μέτριο σε μέγεθος
1 μεγάλη πατάτα βρασμένη
1 κούπα τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 φύλλα κρούστας
Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε το κοτόπουλο και αφού κρυώσει αφαιρείτε τις πέτσες και τα κόκκαλα και το διαλύετε σε μικρά κομμάτια.
Λιώνετε τη πατάτα με ένα πιρούνι και την ανακατεύετε με το κοτόπουλο. ρίχνετε το τυρί και τον μαϊντανό , προσθέτετε
Αλάτι και πιπέρι.
Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και την βουτυρώνετε καλά. τοποθετείτε μέσα στη φόρμα τα φύλλα ένα- ένα , αφού τα
Αλείψετε με ελαιόλαδο. τα πιέζετε ελαφρά να πάρουν το σχήμα της φόρμας χωρίς να πειράξετε τα φύλλα που περισσεύουν έξω
Από αύτη. αδειάζετε το μίγμα μέσα στη φόρμα και το στρώνετε ομοιόμορφα, έπειτα σκεπάζετε με τα φύλλα που εξέχουν ,αλείφοντας με
Ελαιόλαδο το κάθε ένα από αυτά. πιέζετε περιμετρικά το φύλλο να μην εξέχει και αλείφετε με ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια όταν
Σκεπάσετε και με το τελευταίο φύλλο, κάντε τρύπες με ένα μαχαίρι στην επιφάνεια για να μην φουσκώσει.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει το φύλλο χρυσοκίτρινο χρώμα.
όταν ψηθεί, αφήστε το 2-3 λεπτά να κρυώσει και με ένα μαχαίρι αποκολλήστε τα πλαϊνά και σε μια πιατέλα αναποδογυρίστε τη φόρμα με προσοχή.
Αφού κρυώσει αρκετά, το κόβεται σε φέτες. καλή επιτυχία!
Koroneiko Olive Oil
|
Social media
|
Πληροφορίες αγορών
|
Επικοινωνία
Τηλέφωνο : 2725041105
Τηλέφωνο: 2109769703
|