Menu
Site in English Site in Greek
  • koronioliveoil.gr
  • Σχετικά με εμάς
  • Σημεία πώλησης
  • Συνταγές
  • Καλάθι αγορών
  • Επικοινωνία
  • Προϊόντα
  • Ελαιόλαδο λάδι ελιάς
  • Πληροφορίες προϊόντων
  • Ελαιόλαδο Κορώνης, παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO
  • Ιστορία
  • Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης
  • Σημεία Πώλησης
  • Σχετικά με εμάς
  • Το Κορωνέικο Ελαιόλαδο
  • Επικοινωνία
  • Social Media
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogspot
  • Home / Συνταγές / ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ
    ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ
    • Υλικά:

      • 1 κιλό αντεράκια
      • 4 πατσές αρνήσιες
      • 4 ποδαράκια αρνήσια
      • 2 μεγάλα μαρούλια
      • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
      • ½ ματσάκι μάραθο
      • 1 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
      • 3 αυγά για το αυγολέμονο
      • 2 μεγάλα λεμόνια
      • 1 βελόνα πλεξίματος από την γιαγιά
      • αλάτι-πιπέρι

       

      Εκτέλεση:

      1. Πλένουμε αρχικά τα αντεράκια από το εξωτερικό μέρος, έπειτα παίρνουμε τη βελόνα και στερεώνουμε την άκρη της σε ένα αντεράκι και σπρώχνοντάς το μέσα στη βελόνα καταφέρνουμε να το γυρίσουμε από την άλλη μεριά. Το ίδιο κάνουμε σε όλα τα αντεράκια, αν είναι κανένα πολύ μακρύ το κόβουμε. Τα πλένουμε πολύ καλά. Μην τα βάλετε όπως είναι γιατί στην καλύτερη περίπτωση μέσα έχουν γάλα και στη χειρότερη, ακαθαρσίες.
      2. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεματάμε νερό, βάζουμε μέσα τις πατσές για 2 λεπτά, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν, βάζουμε και τα αντεράκια να ζεματιστούν και αυτά, χύνουμε το νερό και βάζουμε καθαρό νερό να βράζει, ώστε να ξεκινήσουμε το κυρίως μαγείρεμα.
      3. Καθαρίζουμε αν χρειάζονται τις πατσές, συνήθως είναι καθαρισμένες, τις κόβουμε με μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας σε μικρά κομματάκια 2 έως 3 τετραγωνικά εκατοστά και τις βάζουμε να βράσουν συνήθως 2-3 ώρες, πρέπει να καρφώνονται άνετα με το πιρούνι. Βγάζουμε τις πατσές από την κατσαρόλα, επειδή έχουν διαφορετικό χρόνο βρασμού, και ρίχνουμε τα αντεράκια στην κατσαρόλα μας, αφού προηγουμένως τα έχουμε κόψει σε μήκος περίπου 3 εκατοστά.
      4. Σταδιακά πρέπει να προσθέσουμε 5-6 ποτήρια νερό, ώστε να αποκτήσει ζουμί το φαγητό μας.
      5. Όταν είναι έτοιμα και τα αντεράκια, ρίχνουμε μέσα και τα ποδαράκια που πρέπει να διαλυθούν τελείως. Με μία τρυπητή κουτάλα πρέπει να βγάλουμε τα κόκαλα. Κρατάμε το ζωμό, θα χρειαστεί στη συνέχεια.
      6. Πάμε τώρα στα λαχανικά, παίρνουμε μια καινούργια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μόνο το άσπρο μέρος σε 1-1½ φλυτζάνι λάδι. Προσθέτουμε τα αντεράκια και τον πατσά στη νέα μας κατσαρόλα και τέλος το ζωμό που έχουμε κρατήσει από την κατσαρόλα.
      7. Ψιλοκόβουμε το μάραθο ΟΧΙ άνηθο, και προσθέτουμε τα μαρούλια και το πράσινο μέρος τον κρεμμυδιών, αφού τα έχουμε πλύνει και χονδροκόψει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελέγχουμε το ζουμάκι ώστε να είναι σούπα, όχι πολύ αραιή, βγάζουμε το φαγητό μας από την φωτιά και πάμε στην Ανάσταση.
      8. Γυρίζοντας με το θείο φώς και πιο ήρεμοι, μπορούμε να αυγοκόψουμε την μαγειρίτσα μας. Στύβουμε τα λεμόνια και χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεταλλικό μπολ, προσθέτοντας το λεμόνι (αν το φαγητό μας έχει κρυώσει το ζεσταίνουμε) παίρνουμε μια κουτάλα και ρίχνουμε σιγά σιγά ζουμί από την κατσαρόλα μέσα στο αυγολέμονο. Όταν ζεσταθεί καλά το ρίχνομε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας, το φαγητό μας είναι έτοιμο. Πολύ δύσκολο αλλά αξίζει τον κόπο!

      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!  

    • Στην ίδια κατηγορία
      ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ
      Συνταγές
      Γλυκά (3) Ζυμαρικά (4) Κρέατα (19) Λαδερά (3) Λαχανικά (8) Ορεκτικά (5) Όσπρια - Ρύζι (4) Πατάτες (3) Πίτες (7) Σάλτσες (4) Σούπες (4) Συνταγές με αυγά (1) Ψάρια (8)