ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΚΑΡΥ
1 κιλό κρέας από τη σπάλα
1 κ.σ σπόρους κύμινου
1 κουταλάκι κάρδαμο
1 κουταλάκι κανέλα
2 γαρύφαλα
1 κομματάκι τζίντζερ
1/2 κουταλάκι κουρκουμά
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1/2 κουταλάκι τσίλι
1 κουταλιά ξύδι από κρασί
2 φύλλα δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι σπόρους μουστάρδας
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τους σπόρους του κάρδαμου και του κύμινου. Τους ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα κονιορτοποιούμε. Προσθέτουμε το τσίλι και τον κουρκουμά και διαλύουμε μέσα σε ενα κουταλάκι ξύδι και το τριμμένο τζίντζερ.Κόβουμε το κρέας σε χοντρούς κύβους. Τους τρίβουμε με το μείγμα μπαχαρικών.προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ξύδι.Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ωρα.Κάθε τόσο το ανακατεύουμε .Ανάβουμε το φούρνο στους 180.Ξεφλουδίζουμε τα σκόρδα τα ψιλοκό-βουμε και τα ροδίζουμε στη κατσαρόλα.Προσθέτουμε τους σπόρους μουστάρδας, τα κομμάτια του κρέατος και περιχύνουμε με τη μαρινάτα.Αλατο-πιπερώνουμε και μόλις πάρει βράση το μεταφέρουμε σε γάστρα και το τοποθετούμε στο φούρνο για μια ώρα.Όταν η ώρα περάσει πρέπει το κρέας μας να λειώνει στο στόμα και να υπάρχει σάλτσα.Στην ανάγκη ρίχνουμε νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.Σερβίρουμε με ρύζι.
Koroneiko Olive Oil
|
Social media
|
Πληροφορίες αγορών
|
Επικοινωνία
Τηλέφωνο : 2725041105
Τηλέφωνο: 2109769703
|