Menu
Site in English Site in Greek
  • koronioliveoil.gr
  • Σχετικά με εμάς
  • Σημεία πώλησης
  • Συνταγές
  • Καλάθι αγορών
  • Επικοινωνία
  • Προϊόντα
  • Ελαιόλαδο λάδι ελιάς
  • Πληροφορίες προϊόντων
  • Ελαιόλαδο Κορώνης, παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO
  • Ιστορία
  • Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης
  • Σημεία Πώλησης
  • Σχετικά με εμάς
  • Το Κορωνέικο Ελαιόλαδο
  • Επικοινωνία
  • Social Media
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogspot
  • Home / Συνταγές / ΦΑΚΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ
    ΦΑΚΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ
    • ΦΑΚΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ

       

      Υλικά:

      ½ kg φακές ψιλές

      2 κρεμμύδια μέτρια

      3 σκελίδες σκόρδο

      3 φύλλα δάφνης

      2 λεμόνια μέτρια

      120 g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 

      1 ½ κουταλιά της σούπας αλεύρι

      Αλάτι και πιπέρι

      Εκτέλεση :

      Βράζουμε τις φακές  όχι σε μεγάλη ποσότητα νερού μόνο με τα φύλλα  δάφνης  και φροντίζουμε λίγο πριν βράσουν οι φακές μας , το νερό να είναι ούτε πολύ ούτε  λίγο.

      Μετά το βράσιμο σουρώνουμε σε ένα σουρωτήρι για μακαρόνια και κρατάμε το ζωμό.

      Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το λάδι .

       Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο το ρίχνουμε στο λάδι μέχρι να μαραθεί και όχι να πάρει  χρώμα.Kατόπιν ρίχνουμε και τις φακές και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για ένα δύο λεπτά. Ρίχνουμε και τον ζωμό από τις φακές  και  περιμένουμε να πάρει μια βράση  

      Στύβουμε τα δύο λεμόνια σε ένα λεμονοστύφτη και ανακατεύουμε το αλεύρι σε μισό ποτήρι κρύο νερό. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας  τα λεμόνια και το αλεύρι  και ανακατεύουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

      Το φαγητό μας  είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε  λίγο ακόμα.

      Οι φακές το χειμώνα τρώγονται ζεστές αλλά και το καλοκαίρι μπορούμε να τις φάμε  κρύες .

      Μερικές συμβουλές ακόμα :

      Μπορούμε να ρίξουμε στις φακές όταν βράζουν 2-3 σταγόνες ξύδι ,επίσης μπορούμε στο πιάτο που τις έχουμε σερβίρει να προσθέσουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

      Ταιριάζουν απόλυτα με ελιές καλαμών και με παστά ψάρια σαρδέλες κτλ.

      Τα παιδιά μου τρώνε φακές από 5 ετών.Είναι εύπεπτες, νόστιμες και υγιεινές.

       

    • Στην ίδια κατηγορία
      ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
      Συνταγές
      Γλυκά (3) Ζυμαρικά (4) Κρέατα (19) Λαδερά (3) Λαχανικά (8) Ορεκτικά (5) Όσπρια - Ρύζι (4) Πατάτες (3) Πίτες (7) Σάλτσες (4) Σούπες (4) Συνταγές με αυγά (1) Ψάρια (8)