Menu
Site in English Site in Greek
  • koronioliveoil.gr
  • Σχετικά με εμάς
  • Σημεία πώλησης
  • Συνταγές
  • Καλάθι αγορών
  • Επικοινωνία
  • Προϊόντα
  • Ελαιόλαδο λάδι ελιάς
  • Πληροφορίες προϊόντων
  • Ελαιόλαδο Κορώνης, παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO
  • Ιστορία
  • Πληροφορίες προϊόντων - Ελαιόλαδο Κορώνης η... ποικιλία Κορώνης
  • Σημεία Πώλησης
  • Σχετικά με εμάς
  • Το Κορωνέικο Ελαιόλαδο
  • Επικοινωνία
  • Social Media
  • Facebook
  • Twitter
  • Blogspot
  • Home / Συνταγές / ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ
    ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ
    •               

      Υλικά:

      • 1 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
      • 1 κονσέρβα τόνου μεγάλη (κατά προτίμηση καπνιστός τόνος)
      • 1 σάλτσα ντομάτας
      • 1 φλυτζάνι πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
      • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
      • 2 σκελίδες σκόρδο
      • ½ φλυτζάνι κάπαρη
      • 6 λιαστές ντομάτες
      • ½ φλυτζάνι μαϊντανό
      • ½ φλυτζάνι κρασί
      • αλάτι, πιπέρι
      • ½ κιλό πένες ή φιογκάκια


      Εκτέλεση:

      1.  Βράζουμε τα ζυμαρικά και κόβουμε τα υλικά μας όχι στο μίξερ ή στον τρίφτη αλλά με μαχαίρι.
      2.  Στραγγίζουμε τον τόνο με ένα πιρούνι και τον διαλύουμε σε κομματάκια.
      3.  Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ελιές και τα υπόλοιπα υλικά και τέλος τη ντομάτα και το κρασί.
      4. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά (αν στέγνωσει η σάλτσα μας προσθέτουμε λίγο νερό).
      5. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
         

      Tip! Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και όχι μόνο!

       

       

        

       

    • Στην ίδια κατηγορία
      ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕDITERRANEO ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΣΤΡΑΓΓΙΧΤΕΣ
      Συνταγές
      Γλυκά (3) Ζυμαρικά (4) Κρέατα (19) Λαδερά (3) Λαχανικά (8) Ορεκτικά (5) Όσπρια - Ρύζι (4) Πατάτες (3) Πίτες (7) Σάλτσες (4) Σούπες (4) Συνταγές με αυγά (1) Ψάρια (8)