Νηστήσιμοι κεφτέδες βακαλάου
Αυτή η συνταγή προέρχεται από το νότο της Ελλάδος και κυρίως από τη Κρήτη και Πελοπόννησο. δεν πρόκειται για μια αμιγώς νηστήσιμη συνταγή γιατί περιέχει ψάρι ,όμως είναι μια πολύ ωραία παραλλαγή του βακαλάου που συνηθίζουμε να τρώμε του ευαγγελισμού. επίσης είναι παρά πολύ εύκολη και καταναλώνεται πιο ευχαρίστα απο τα παιδιά!
Υλικά (20 -25 κομμάτια)
1 φελί βακαλάο(προτιμότερο είναι να αγοράσετε φλιταρισμένο βακαλάο που έχει ξαρμυρίσει)
2 με 3 πατάτες μέτριες βρασμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ούζο η ρακί
1 πρέζα αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ψιλοκόβεται το βακαλάο σε μέγεθος ζαριού
προσθέστε τις πατάτες που προηγουμένως τις έχετε λιώσει με ένα πιρούνι. Κατόπιν το ούζο, το μαϊντανό , το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατέψτε τα υλικά καλά και κατόπιν προσθέστε τη φρυγανιά τόση όσο να σφίξει το μίγμα μας και να μπορεί να πλάθεται στο χέρι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει. όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τους κεφτέδες μας που προηγουμένως έχουμε πλάσει και αλευρώσει και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό καφέ χρώμα. τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για πιο υγιεινό μαγείρεμα άπλα προσθέστε στο μίγμα λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τους στο φούρνο, χωρίς να τους αλευρώσετε, τοποθετώντας τους σε ένα ταψί που έχετε
καλύψει με λαδοκολα.200 με 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. τους σερβίρετε ζεστούς η κρύους πασπαλισμένους με ψιλοκομμένο μαϊντανό!
Koroneiko Olive Oil
|
Social media
|
Πληροφορίες αγορών
|
Επικοινωνία
Τηλέφωνο : 2725041105
Τηλέφωνο: 2109769703
|