Χοιρινό με φασκόμηλο σε τραγανή κρούστα
Το χοιρινό είναι
ένα κρέας που σου δίνει τη δυνατότητα να το μαγειρέψεις με πάρα
Πολλούς τρόπους. είναι νόστιμο και έχει κατηγορηθεί αδίκως ως πάρα πολύ λιπαρό.
Έχοντας όμως εμφανές το λίπος του, μπορείτε εύκολα να το αφαιρέσετε και να έχετε
Ένα πάρα πολύ καθαρό κρέας. σε αντίθεση βέβαια με το μοσχάρι και τα αμνοερίφια.
υλικά
1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 ματσάκι φρέσκο φασκόμηλο η ξερό
1 ποτήρι λευκό αρετσίνωτο κρασί
Αλάτι
(για τη κρούστα)
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας απαλή μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη ψίχα καρυδιού
Λίγο τριμμένο φασκόμηλο
Μια πρέζα χόνδρο αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε τα λιπαρά μέρη από το χοιρινό με ένα μαχαίρι και το πλένουμε καλά. το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε
Το κρεμμύδι, το καρότο, το κρασί και το φασκόμηλο. ρίχνουμε αλάτι και το σκεπάζουμε με νερό τόσο μέχρι να καλυφτεί το κρέας μας.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μια ώρα περίπου.
σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. ρίχνουμε μια πρέζα χόνδρο αλάτι, το τριμμένο
Φασκόμηλο και πιπέρι. ανακατεύουμε καλά.
όταν περάσει μια ώρα , βγάζουμε το κρέας από τη φωτιά και το βάζουμε να κρυώσει και να στραγγίξει από τα υγρά. το ζωμό δεν το πετάμε.
Αφού κρυώσει ,το βάζουμε σε ένα ταψί και το αλείφουμε με το μίγμα μας παντού. έπειτα παίρνουμε το κουκουνάρι και το τριμμένο καρύδι
Και το πασπαλίζουμε πάνω στο κρέας. πατάμε με τα χέρια μας να κολλήσει καλά πάνω του παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι η κρούστα να αποκτήσει ροδοκόκκινο χρώμα και να γίνει τραγανή.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα να κρυώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε.
κατόπιν σε ένα κατσαρόλι αδειάζουμε τα υπολείμματα του ταψιού και προσθέτουμε και 1 1/2 ποτήρι από το ζωμό που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
Βράζουμε τη σάλτσα μας για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ αφού πρώτα το διαλύσουμε σε ένα φλιτζανάκι
Κρύο ζωμό. βράζουμε λίγα λεπτά ακόμη μέχρι η σάλτσα να δέσει.
σερβίρετε το κρέας κομμένο σε χονδρές φέτες και τη σάλτσα ξεχωριστά. ένα αγιωργιτικο κρασί θα του ταιριάξει.
Koroneiko Olive Oil
|
Social media
|
Πληροφορίες αγορών
|
Επικοινωνία
Τηλέφωνο : 2725041105
Τηλέφωνο: 2109769703
|