ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ
1 κιλό χοιρινό από μπούτι η πλάτη κομμένο σε κύβους
5 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 φύλλο δάφνης
500 ml μαύρη μπύρα
1 ξυλάκι κανέλας
λίγο μπαχάρι αλάτι πιπέρι
80 γρ. ψωμί σίκαλης τριμμένο σε ψίχουλα
μαιντανό ψιλοκομμένο
Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε αντικολλητική κατσαρόλα και ροδίζετε τους κύβους του χοιρινού.Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτετε τα καρότα και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά ακόμα.Ρίχνετε το μπαχάρι την κανέλα
και τη δάφνη.Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το χοιρινο περιχύνετε με την μπύρα και σκορπίζετε τα ψίχουλα του ψωμιού.Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και ανακατεύετε καλά.
Σιγοβράζετε 1 ωρα ανακατεύοντας συχνά.Στο τέλος αφαιρείτε τη δάφνη και την κανέλα και πασπαλίζετε με μαιντανό.Σερβίρετε ωραιότατα με πουρέ πατάτας.
Koroneiko Olive Oil
|
Social media
|
Πληροφορίες αγορών
|
Επικοινωνία
Τηλέφωνο : 2725041105
Τηλέφωνο: 2109769703
|